23 de febr. 2010

Informatius

Fem un repàs sintètic a les últimes setmanes:

2n informatiu

Com era previsible, la notícia va anar més que bé amb en Guillermo. La vam enllestir en una tarda força ràpid i com sempre toca valorar el més destacat del viatge i de les tasques d'edició i gravació:

1) Tenir contactes és clau, encara que hagis d'escoltar arguments deplorables. Més encara si tenen accent xava volgut (la paciència té límits insospitats).

2) Els bombers són un col·lectiu ple de bona gent.

3) Fer una notícia d'esports a Austràlia requereix un mínim de qualitat d'imatge al youtube. L'aparició de Youtube HD és una victòria per a UPF informatius.

4) Ser mesclador és un festival. Especialment si has de fer dos cromes, fas les proves sense provar els rètols i punxes alguna càmera que no toca de tant en tant. Els resultats, aquí, aquí, aquí i aquí.

3r informatiu

Va començar el dia del visionat del segon informatiu al saber que em tocava ser presentador. Coses destacables:

1) Ser de l'equip d'edició comporta no haver de sortir a gravar sota tempesta. Magnífic.

2) Les proves de locució davant la càmera demostren que és molt complicat llegir, explicar, convèncer i entendre alhora. Imagineu-vos en castellà.

3) Improvisar és divertit. El senyor Gazpacho així ho corrobora. El timbaler del bruc també.

4) Els anuncis d'aspiradores són insuperables. Si mireu l'informatiu, ho comprovareu.

5) El mapa del trànsit blau és millor que l'antic. Però seguirem esperant imatges de nit per ser més coherents en el darrer informatiu (Sí, sóc el nou Espartac Peran d'UPF informatius!).

6) Presentar l'informatiu és senzill. Explicar les notícies amb la cara adequada molt més complicat. I donar notícies d'última hora significa conèixer el context dels fets prèviament. Ah! Si el prompter desapareix...fes bona cara i molta memòria!

Us deixo amb els vídeos de l'informatiu:








En breu, novetats sobre el Magazin, que arriba carregat de feina!

Roger